Събота, 27 Април 2024, 



Защо да използваме МЕД вместо ЗАХАР?
/10 Април 2014, 20:56/Видяно: 3123/

Защо да използваме МЕД вместо ЗАХАР?Какви са разликите между меда и захарта, защо естествения подсладител е по-полезен и какви са приложенията му? Ще се постараем накратко да отговори на тези въпроси.
В една супена лъжица захароза или трапезната захар, която използваме има 46 калории. В същото количество мед има 65 калории. Въпреки, че неговите калориите са повече, той е по-сладък от обикновената гранулирана захар и използвате много по-малко количество за подслаждане. Поради тази причина с него приемате много по-малко калории. Обикновената захар се състои от две молекули, които са свързани заедно и когато я ползваме, стомаха
отделя собствени ензими, за да ги раздели и тялото изразходва от енергията си.
Медът е много по-различен. Пчелите добавят свой специален ензим в този здравословен подсладител,който естествено разгражда захарозата на глюкоза и фруктоза, които са две прости захари, абсорбиращи са се директно от тялото бързо и лесно.В състава на захарта няма витамини и минерали. За разграждането и се използват хранителни вещества, които се съдържат в организма и когато те се изчерпят за тялото е много трудно да метаболизира мастните киселини и холестерола, което води до натрупването им. Вследствие от което се получава затлъстяване и високи нива на холестерол.
Ако използваме мед вместо захар това ще е чудесен източник на естествени въглехидрати, които реално дават сила и енергия на тялото, увеличава издръжливостта му и намалява умората в мускулите. Изключително здравословна храна е защото има и по-нисък гликемичен индекс, което означава, че съдържащите се захари в него се абсорбират сравнително бавно в кръвообращението в резултат на по-доброто му разграждане в организма. Важно е да се отбележи, че натуралния мед (необработвания) не съдържа никакви вредни химикали, тъй като не се обработва и е по-добрия избор за всички, които са загрижени за здравето и теглото си.

Днес могат да се намерят много продукти за лична хигиена различни препарати за коса, за кожа, ексфолианти, овлажнители, лосиони и помагат да се подмладява и да изглежда добре.други, които съдържат мед. Този естествен подсладител притежава хигроскопични свойства, което го прави идеален за използване в козметичната индустрия, тъй като запазва кожата по-хидратирана и свежа.Доста трудно се постига изключването на захарта от дневното меню, защото я слагат в най-различни продукти. Освен в сладките неща я слагат и в сосове, хлябове, колбаси. За да хапвате мед вместо захар е нужно да четете специално етикетите на храните и да пазарувате в новия тип био магазини.


» КОМЕНТАРИ



Абонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »