Петък, 19 Април 2024, 



Вижте с какво Ябълковия оцет ни е полезен!
/10 Април 2014, 20:38/Видяно: 4919/

Вижте с какво  Ябълковия оцет  ни е полезен!Ябълковият оцет на първо място е изключително полезен. Съдържа ценни минерали и органични киселини. Смята се, че потиска апетита, стимулира обмяната на веществата в човешкия организъм, както и благоприятства катаболизма на въглехидратите и мазнините. Оцетът намалява значително страстта към сладките изделия. Именно заради тези му свойства може да се каже, че оцета е добър помощник в борбата с килограмите. Ето и 2 рецепти за отслабване с ябълков оцет:
1 с. л. ябълков оцет прибавена към 1 ч. ч. топла вода (без мед) се изпива сутрин на гладно – това е рецепта, която подпомага свалянето на кило
грамите, поддържа добрия тонус и стимулира храносмилането.
2 ч. л. ябълков оцет се смесват с чаша вода и се приемат сутрин, процедурата се повтаря вечерта и още един път през деня (когато вие си прецените). Важно е да приемате 3 дози всеки ден – тази рецепта ще ви помогне да се избавите от излишните килограми.
Внимание! След приемане на оцетния разтвор не бива да забравяме да изплакнем устата обилно с вода, тъй като киселината разрушава зъбния емайл. Хора страдащи от гастрит или повишена киселинност на стомаха не си заслужава да пият ябълков оцет, ще им причини силен дискомфорт.
Оцетната киселина се използва и за изглаждане на бръчки, има антимикотично и противовъзпалително действие. Слабият разтвор на ябълков оцет е много добро средство и за изплакване на косата.
Приложения на ябълковия оцет в бита
Ябълковият оцет е много подходящ за изплакване на плодове и зеленчуци (особено в горещо време и когато има епидемии от стомашно – чревни инфекции). Може да се ползва и за изкисване на месото.
С помощта на ябълковия оцет много лесно се премахват лепенки, стикери и следите, които обикновено остават след тях. За целта се използва кърпа или парче плат напоено с оцет, което се задържа няколко минути върху стикера, от който искаме да се избавим. С помощта на шпатула, стара дебитна карта или ножче изтъркваме следите и сме готови.
Ябълковия оцет може да бъде използван успешно и при почистване в домакинството. Смесват се равни части оцет и вода, след което с получения разтвор минаваме под, мебели, врати или каквото желаем. Действа срещу бактерии и премахва неприятните миризми.
При запушени канали отново ябълковия оцет идва на помощ – в канала се изсипват 1 чаша сода за хляб и 1 чаша оцет, получава се пяна. След това се залива с 4-5 чаши гореща или направо вряла вода. В края на процедурата пускаме студената вода от чешмата. По този начин се отмиват останалите следи. Бързо и лесно канала ни е отпушен.
С помощта на ябълковия оцет обикновените тенджери, тигани и т.н се превръщат в съдове с естествено незалепващо покритие. Тенджерата се пълни с ябълков оцет и се оставя да къкри на тих огън за 10 – 15 мин. С помощта на тази лесна процедура се сдобиваме с тефлоново покритие от естествени материали. В зависимост от честотата на ползване на съда, новото ни покритие може да издържи около 2 – 3 седмици или повече.
При тежест и умора в краката се правят разтривки със смес от 2 с. л. оцет и чаша студена вода.
Както видяхме ябълковият оцет е незаменим помощник в ежедневието и никак не е лошо да се възползваме от приложенията му.


» КОМЕНТАРИ



Абонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »