Четвъртък, 02 Май 2024, 



ВИЖТЕ как Целувката лекува АНОРЕКСИЯ!
/08 Април 2014, 13:57/Видяно: 2431/

ВИЖТЕ как Целувката лекува АНОРЕКСИЯ!Хормон, който се освобождава, когато се целувате, може да победи анорексията.

Окситоцинът намалява нездравословните мании на болните към храната и теглото и ги прави по-малко обсебени от вредни емоции.

Спрей, съдържащ химичното вещество, може да започне да се използва като средство за лечение на това заболяване до две-три години. Учените се надяват, че той ще помогне на пациентите да разберат необходимостта да се яде повече, което повишава шансовете им за възстановяване.

В момента няма лекарства за лечение на животозастрашаващото заболяване, при което страдащите се о
питват да бъдат колкото е възможно по-слаби чрез драстично ограничаване на храната и предприемане на екстремно натоварване.

При тежки случаи, психотерапията често не е от особена полза, защото мозъкът е твърде недохранен.

Британските и южнокорейски учени тестват окситоцина, който също се освобождава по време на секс, раждане и кърмене.

Анорексиците които приемали химикала, се фокусирали по-малко върху снимки на храна и обръщали по-малко внимание, отколкото преди, на снимки на отпуснати бедра или кореми.

Наричан "хормон на любовта" или "химикал на прегръдката" , окситоцинът също променил реакциите на анорексици към снимки на ядосани и отвратени лица, според научните изследвания.

На участниците в проучването бил даден окситоцин с помощта на спрей за нос . Анорексията е една от водещите причини за смърт, дължаща се на психично заболяване. Както и проблеми с храната, яденето и формата на тялото, пациентите с анорексия често имат социални затруднения, включително тревожност и свръхчувствителност към отрицателни емоции.


» КОМЕНТАРИ



Абонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »