Четвъртък, 02 Май 2024, 



Яжте като семейство Флинтстоун и ще отслабнете или как са се хранили пещерните жени!
/07 Април 2014, 15:01/Видяно: 2668/

Яжте като семейство Флинтстоун и ще отслабнете или как са се хранили пещерните жени!Най-добрият начин една жена да отслабне е като яде като предците си от каменната ера.

Ново изследване показва, че диетата на пещерните жени е един от най-ефективните начини за отслабване. Учени стигнали до тези констатации след като проследили диетите на жени в продължение на две години и сравнили загубата на тегло на жените, които били на диета от палеолита, с това на жените, които следвали съвременните насоки за хранене.

Резултатите показват, че жените, които ядат като своите предци, загубили два пъти повече телесни мазнини в първите шест месеца в сравнение с тези на съврем
енната диета.

Интересът към палеолитните хранителни навици доби популярност преди няколко години, когато учени от Каролинския институт в Стокхолм, Швеция, откриха, че ако един мъж яде като пещерен човек само за три седмици, рискът от инфаркт и инсулт при него намалява.

Палеолитната диета обикновено се състои от плодове, зеленчуци и крехко месо, но забранява храни като зърнени храни, боб, мляко, млечни продукти и тестени изделия.

В последното проучване, учени от Медицинския съвет за научни изследвания в Университета в Кеймбридж си партнирали с колеги от Университета Умеа в Швеция, за да проследят затлъстели жени две години. Те събрали 70 жени с наднормено тегло и да ги разделили на две групи. Едната група била поставена на диета, основана на палеолитни храни, а другата - на скандинавски тип диета. При скандинавската диета главно се ядат пълнозърнести зърнени храни, нискомаслени млечни продукти, плодове, варива, риба и растителни масла.

След шест месеца, жените на праисторическата диета загубили средно по 6,2 кг мазнини и намалили обиколката на талията си с 11 см. Жените на скандинавската диета загубили само 2.6 кг мазнини и обиколката на талията им намаляла само с 5,8 сантиметра.


» КОМЕНТАРИ



Абонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »