Събота, 16 Ноември 2019, Иновативно зарядно устройство за мобилни устройства
/15 Април 2014, 10:35/Видяно: 1740/

Иновативно зарядно устройство за мобилни устройстваВремето за работа на акумулаторната батерия - това е един от най-големите недостатъци на съвременните преносими джаджи. За да го увеличат производителите често се налага да жертват функционалността на устройствата или да ги правят по-обемисти, при положение, че ние носим в себе си един практически неизчерпаем източник на електроенергия.

Изследователи от Корейския водещ научно-технически институт (KAIST) са създали генератор за зареждане на устройства, използващ топлината на тялото.

Подобни термоенергогенератори са разработвани и по-рано, но те бяха прекалено обемисти, което г
и правеше неудобни за носене. Тук обаче ние имаме работа с термоелектрически вещества, които са "отпечатани" върху стъкло. Предимството от използването на този материал е, че той е лек и гъвкав, а също така намалява и топлинните загуби.

Такива генератори могат спокойно да се увиват около китката или да бъдат интегрирани в смарт-часовниците или гривните. Те няма да причиняват дискомфорт на човека, но постоянно ще зареждат носимото устройство.

Разработчиците са уверени, че създаденият от тях термогенератор в бъдеще ще може да се използва не само за носима електроника и смартфони, но и в машини, във фабриките и дори в самолетите. Всъщност, големият въпрос е кога това ще стане реалност?

Иновативно зарядно устройство за мобилни устройства


» КОМЕНТАРИАбонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »