Вторник, 12 Ноември 2019, Любопитни факти за доматите!
/13 Април 2014, 18:54/Видяно: 3704/

Любопитни факти за доматите!Родината на домата е Централна и Южна Америка - от Мексико до Перу. Има над 10 хиляди сорта домати. Любопитна подробност е, че доматът... не е зеленчук,а плод.

* Доматеният сос е отличен начин за почистване на всичко, което е направено от мед - от медни бижута до медни саксии. Солта и киселината на доматения сос помагат за премахването на медния оксид, оставяйки с ярък блясък предметите, направени от този метал.

* Къпането в доматен сок е отличен начин да премахнете миризмата от вас или вашия домашен любимец, ако ви е нападнал скункс.

* Коктейлът "Блъд
и Мери"
помага в борбата с махмурлука. Доматеният сок е пълен с витамини, а водката помага на тялото ви да се освободи от алкохола.

* Когато сте откъснали доматите по-рано, най-добрият начин да узреят, е да ги поставите до ябълки или банани.

* Доматите са един от най-добрите източници на калий. Калият помага за регулирането на високото кръвно налягане и освен това намалява риска от сърдечно заболяване.

* Високото съдържание на витамин С в домата отпушва порите, оставяйки кожата ви мека. Маската с домати е чудесна за лицето поне по две причини - омекотява и избелва. Можете да нанесете малки резенчета домат върху лицето си. Плодът ще премахне горния слой мъртва кожа, като остави лицето ви чисто и бяло. В миналото много жени са използвали и този ефект от домата - той прави кожата по-сияйнa.

Любопитни факти за доматите!


» КОМЕНТАРИАбонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »