Сряда, 24 Април 2024, 



Халф на Днипро спаси живота на украински национал
/02 Април 2014, 20:35/Видяно: 2265/



Неприятен инцидент развали настроението по трибуните по време на голямото дерби от 20-ия кръг на украинското първенство между Днипро и Динамо (Киев). В средата на първото полувреме халфът на гостите Олег Гусев си глътна езика след сблъсък с вратаря на Днипро Денис Бойко. Футболистите на двата отбора се уплашиха, че Гусев може да се задуши и се скупчиха около него. Най-бързо в ситуацията реагира играчът на домакините Джаба Канкава. Грузинският национал пръв се притече на помощ на Гусев и успя да извади езика му. От лекарския щаб на Динамо също се намесиха, а когато футболистът беше изнесен на н
осилка от терена, публиката скандираше името му.
Гусев веднага е бил откаран в болница в Днепропетровск. След направените му прегледи той на своя отговорност е взел решение да пътува заедно със съотборниците си за Киев. По-късно на официалния сайт на Динамо се появи информация за състоянието на украинския национал. "Олег има закрита черепно-мозъчна травма, сътресение на мозъка средна степен, наранявания по лицето и три счупени зъба", обясни докторът на тима Леонид Миронов.
Той добави, че след прибирането на отбора в Киев Гусев веднага е бил откаран в местна клиника за допълнителни изследвания. Той ще прекара нощта под медицински наблюдение, а на сутринта ще стане ясно какво лечение му предстои.
Инцидентът с 30-годишния халф стана при резултат 0:0. След подновяването на играта Днипро спечели с 2:0 и излезе на второ място във временното класиране. Начело е шампионът Шахтьор (Донецк), който направи забележителен обрат от 0:2 до 4:2 при гостуването си на Металист (Харков) и има преднина от 3 точки пред Днипро, но и мач повече. Динамо е на трета позиция.


» КОМЕНТАРИ



Абонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »