Петък, 14 Август 2020, Как да загубим килограми с тичане?
/02 Април 2014, 20:21/Видяно: 1410/

Как да загубим килограми с тичане? Повечето хора започват да бягат, за да загубят излишни килограми или за да влязат във форма. Може ли наистина тичането да ни помогне да се справим с наднорменото тегло и колко тичане е необходимо?

Специалистите разясняват, че заедно с всички ползи, които тичането носи за здравето, като бонус получаваме и топенето на килограми. За да се постигне тази цел обаче, трябва търпение.

Въпреки че може да се стопят няколко килограма още със започването, особено ако водим заседнал начин на живот, по-сериозният резултат изисква постоянство и балансирано хранене. Калориите, които се
приемат, трябва да бъдат по-малко от калориите, които се изразходват, посредством тичането.

В същото време обаче е важно да се храним достатъчно, тъй като нивото на активност е повишено. Най-сигурният начин е съвет от специалист, за да може да се постигне загуба на излишните килограми, без да се увреди здравето.
Някои хора смятат, че е необходимо да свалят определени килограми, преди да започнат да тичат. Истината е, че това зависи от всеки човек. Важно е да се вслушваме в тялото си и да не се пренатоварваме.

Експертите обясняват, че тичането в най-голяма степен напряга ставите, сърцето и белите дробове, ако излишните килограми са в повече. В тези случаи е препоръчително програмата да бъде съставена от професионалист.


» КОМЕНТАРИАбонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »