Събота, 15 Август 2020, Вижте 10 причини за което трябва да пием всяка сутрин вода с лимон!
/01 Април 2014, 16:56/Видяно: 3430/

Вижте 10 причини за което трябва да пием всяка сутрин вода с лимон!
Всички знаем, а и много кратно сме чели за ползите от лимона. Но защо е полезно да го приемаме всяка сутрин, с вода?

На този въпрос намерихме отговор от Надя Колева, в apteka-optima.com. Ето 10 причини, които определено си заслужават:

1. Подсилва имунната ви система

Лимоните имат високо съдържание на витамин С и помагат при борба с настинките и грипа. Също съдържат потасуим, който стимулира мозъка и нервната система. Помага и при регулиране на кръвното налягане.

2. Хидратира лимфната система

Чаша от вода с изцеден лимон помага за хидратиране
на организма и бори умората в надбъбречната жлеза. Надбъбречната жлеза заедно с щитовидната жлеза създават енергия, както и важния хормон алдостерон, който контролира нивата на водата и концентрация на минерали в тялото ви.

3. Подобрява настроението

Лимонът ви енергизира и подобрява настроението ви. В повечето случаи хората получават енергия от атомите и мулекулите в храната. Но тази реакция добавя йони, които се справят с негативно заредените ензими. Лимонът е една от малкото храни съдържащ отрицателни йони.

4. Помага за детоксикацията на черния дроб

Лимонената киселина помага за увеличаване на функцията на ензимите, които стимулират черния дроб и го карат да се прочиства.

5. Помага при храносмилането и балансира pH

Не само е полезна разтроено храносмилане, но лимонът кара черния дроб да произведе течност, която е вид киселина, нужна за храносмилането.

Ако пиете лимонена вода всекидневно, ще намалите киселинността в организма ви. Лимонът е една от малкото алкални киселини и макар да има лимонена киселина, той не окислява организма ви допълнително.

6. Помага при свалянето на тегло и действа като натурален диуретик

В лимона се съдържа голямо количество на фибрите пектин, които се борят с желанието на глад.

Лимоновият сок помага да се освободите от нежеланите течности. Токсините се изчистват по-бързо, което поддържа уринарния тракт здрав.

7. Почиства кожата

Със съдържанието си на витамин С се намалят бръчките и дефектите по кожата. Лимонената вода прочиства токсините от кръвта, което помага на кожата да е чиста.

8. Освежава дъха

Чаша вода с изтикан лимон намалява болките в зъбите и гингвинита, но все пак трябва да внимавате, защото лимонената киселина разрушава емайла.

9. Облекчава стреса

Точно витамин С е едно от важните съставки, които се изразходват, когато тялото ви е под стрес. Заредени с него стресът ще ви пощади.

10. Спомага з а здравето на цялото тяло, тъй като обикновените лимони, така и зелените лимони (лайм) са с високо съдържание на потасуим, а в повече то случай депресията, тревожността, замъгляването пред очите се дължат на ниски нива на потасуима. Нервната система се нуждае от него, за да дава силни сигнали за сърцето.


» КОМЕНТАРИАбонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »