Четвъртък, 14 Ноември 2019, Спирка в Лондон изкара акъла на минувачите по улицата
/27 Март 2014, 11:32/Видяно: 1990/Все повече големите брандове започват да вграждат технологии в автобусни спирки. Това начинание се е превърнало в често срещана практика. Те монтират на стените на спирките иновативни системи, с които стоплят чакащите градския транспорт, излъчват им филми или ги изненадват, както направи наскоро Pepsi Max, пише Мениджър.бг.

Американската марка за безалкохолни напитки стана поредната, която събра внимание с YouTube видео, отразяващо необичаен рекламен експеримент на спирка. Иновацията е монтира на едната от стените на спирка на лондонската улица "Ню Оксфорд” дигитално табло. Екранът имитираше действителността зад стената, в която продължава градската улица, сякаш е от стъкло, само че на него се появиха неочаквани, невероятни картини, които се смесиха с облика на тази действителност – извънземни, пипала на октопод, които излизат от шахта на паважа и грабват човек, жена, която се приземява на улицата, след като долита, хванала "букет" от балони.

Експериментът зарадва и успя да позабавлява чакащите на спирката хора. Реакциите им бяха заснети в клип, който събира популярност в мрежата. Видеото е по-скоро реалити реклама и се разграничава от пранквъртайзинга, залагащ на това да изкара акъла на минувачите по улицата.

Кампанията е известна с името Unbelievable ("невероятно” – англ.ез.). От маркетинга на Pepsi във Великобритания се гордеят, че тя е резултат от иновативно медийно планиране и добър криейтив.» КОМЕНТАРИАбонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »