Четвъртък, 15 Април 2021, На 15 Март Марк Зукърбърг спира Фейсбук? Да, ама не!
/06 Март 2014, 16:16/Видяно: 1981/Базирано на много източници в интернет рая на Facebook е на 15 март 2014 година.
Причината за тази стряскаща новина е, че ”Facebook излезе извън контрол и стресът на управлението на това дружество ми съсипа живота.

Трябва да се наложи край на лудостта”, казва Зукърбърк на пресконференция.
Зукърбърг обясни, че на 15 март потребителите вече няма да имат достъп до техните FaceBook акаунти.
“След 15 март целият сайт ще спре”, заяви Avrat Humarthi, заместник-президент на техническите въпроси към Facebook.
“Така че, ако някога искате да видите снимк
ите си отново, препоръчвам ви да си ги свалите от вашите профили. Вие няма да можете да си ги върнете, след като FaceBook спре.”

Зукърбърг заяви, че решението за спирането на Facebook е трудно, и той смята, че хората ще се разстроят. “Аз лично не мисля, че е голяма работа,” каза той в лично интервю по телефона. “И за да бъда честен, мисля че е за добро. Да не сте във Facebook, а да сте навън и да сте истински приятели. Това ще е най-добре!”
Някои Facebook потребители бяха бесни след изслушването на тези шокиращи новини.


“Какво ще правя без Facebook?”, заяви Денис Брадшоу, ученик в гимназията от Индиана. “Животът ми се върти около него. Аз съм във Facebook най-малко 10 часа в денонощието. Сега какво ще правя през цялото си свободно време?”

Въпреки това родителите в цялата страна отбелязаха дългоочаквано чувство на облекчение. “Радвам се, че FaceBook кошмарът свърши,” каза Джон Гътари, майка от Детройт. “Сега детето ми няма да бъде залепено на екрана на компютъра по цял ден. Може би дори вече ще мога да разговарям с него”.

Точно сега във финансовата криза се критикува, че Зукърбърг ще изгуби милиарди долари. Фейсбук в момента е класирана като една от най-богатите фирми в света, с приблизителна печалба от 7,9 милиарда долара. Но Зукърбърг остава невъзмутим от тези обвинения.
Той казва, че ще остане с решението си да спре Фейсбук.
Не ми пука за парите“, казва Зукърбърг.
Във Фейсбук препоръчват потребителите да си премахнат всички свои лични данни от интернет страницата си преди 15 март.
След тази дата всички снимки, бележки, връзки и видеоклипове ще бъдат окончателно изтрити.


Според други източници ОБАЧЕ, цитиращи от името Зукърбърг, Фейсбук е претоварен с прекалено много акаунти и това забавя неговата функционалност. И на тази дата ще се прави чистка. Този който не напише на 15 негови приятеля на стената, че профилът му е активен, в продължение на 2 седмици, след тази дата, акаунтът му ще бъде изтрит.


ОТ ЛЮБОПИТНО.НЕТ ОБАЧЕ СМЯТАМЕ, че това са пълни глупости както се пускаха такива новини и през изминалите години за датите: през Март 2011, Март 2012, 15 Юли 2012. През ноември 2012 се забеляза подобен слух, като тазгодишният, който споменава за "overpopulation" или иначе казано множество акаунти.


Склонни сме да вярваме, че това е измама според следните точки:
1) Официално във Facebook? - На страницата на Фейсбук никога не е съобщавано за такива цели, а само в разни други сайтове.
2) Странно изискване? - Странно е Фейсбук да изисква да се публикуват текстове по стените на приятелите си, защото освен, че има хора които да нямат 15 приятеля, също така може да влиза и през 2 седмици. А и още повече, че в базите данни на Фейсбук се пазят логове за влизания в акаунта (Ако сте забелязали, даже изпращат на мейл дори и секундата, ип, и браузъра с който сте влезли).
3) Анонимният Зук? - Ами странно е когато някоя такава публикация или имейл се пуснат, и се впише в дъното, че е от "Основателя на Фейсбук". Нужна е малко специфика все пак...


Та извода от всичките тези приказки е, че каквото и да се пише, винаги проверявайте източника на тази информация, както и официалните сайтове и блогове :-)
Любопитно.Нет» КОМЕНТАРИАбонирайте се!

Моля добавете Вашият е-мейл.
/ПОД РАЗРАБОТКА/

Digital Newsletter

За да се отпишете, моля кликнете тук »